IT oplossingen voor zorgbedrijven

Regie in de zorg; Pitt-IT maakt er werk van

De zorgvraag neemt ontzettend snel toe. Het is daarom noodzakelijk dat de zorg met hulp van technologie goedkoper, slimmer, sneller, veiliger en persoonlijker wordt. Kortom; het veranderen van de gezondheidszorg met het toepassen van ict is niet alleen interessant voor zorgverlener en patiënt, maar vooral noodzakelijk. Pitt-IT is dé ervaren partner voor zorgbedrijven die te maken hebben met uitdagingen met hun huidige - vaak complexe - IT infrastructuur.

De overgang naar regierollen

We zien een stijgende vraag vanuit veel (zorg)organisaties naar regierollen. In eerste instantie komt dit voort uit praktische overwegingen. Veel van de technische rollen worden uitbesteed omdat dit wordt gezien als “commodity”. Vroeger werd er vaak uitbesteed en lag de regie bij de externe partij. De controle lag dan in handen van een ander. Tegenwoordig worden er gedeeltes uitbesteed en worden er regievoerders aangesteld om grip te houden op de uit te besteden partij (lees: system integrators).

Toenemende complexiteit IT infrastructuur

De reden dat zorgorganisatie gedeeltelijk uitbesteden heeft vaak een kostenaspect. De complexiteit van de IT-systemen wordt steeds groter met als bijkomstig effect dat de kennis van de techneut steeds uitgebreider moet zijn en hij/zij zich verder zal moeten certificeren binnen dit vakgebied. Tegelijkertijd dwingt de toename van de complexiteit tot concentratie en focus. Het is niet voor niets dat bedrijven het “4 ogen” principe in het leven hebben geroepen om te voorkomen dat er fouten gemaakt kunnen worden. Tenslotte heeft de kleinste verandering grote gevolgen voor de business.  Bijvoorbeeld; een chirurg opereert tegenwoordig met geavanceerde systemen. Het kan dus gebeuren dat hij vertraging (latency) ervaart in zijn handelingen, met alle gevolgen van dien.

Veelzijdigheid IT-professionals

Met de toenemende complexiteit wordt er van een techneut verwacht dat hij qua kennis bij blijft en dat hij nog begrijpt hoe het systeem optimaal kan laten functioneren. Tegelijkertijd zijn er veel innovaties in de zorg waaronder domotica toepassingen, monitoring tools om patiënten zoveel mogelijk in hun eigen omgeving te laten herstellen, elektronische patiëntendossiers (EPD) met al haar gevoelige informatie en de komst van de zorgrobots.

Zorgbedrijven zijn voornemens om met de huidige bemanning een verandering in te zetten naar regierollen. De huidige IT-er zal de communicatie met de system integrator onderhouden en toezien op het goed technisch uitvoeren van beheer en veranderingen. Tegelijkertijd zal hij in staat moeten zijn te communiceren met de “business”.

Mix van gedragskenmerken

Er is dus een dringende behoefte voor de invulling van complexe rollen, waarbij een uiteenlopende mix van gedragskenmerken noodzakelijk is. De professional zal Consciëntieus (blauw) moeten zijn qua denken en doen, Invloedrijk (geel) om mensen te overtuigen dat het de beste keuze heeft gemaakt en Dominant (rood) richting de system integrators om ze de juiste dingen te laten doen waarvoor de organisatie betaald. Tot slot zien zij graag de stabiele eigenschap (groen) terug om ervoor te zorgen dat hij/zij kan samenwerken met de andere teamleden.

Laten we voorop stellen dat ieder mens alle kleuren in zich heeft. Echter veel van de technisch professionals die wij in kaart hebben gebracht zijn overwegend consciëntieus (blauw). Ze zijn met name introvert en taakgericht. Denken eerst na voordat ze doen. In een complexe omgeving is dat een eigenschap die goed tot zijn recht komt. Een regierol verlangt echter meer extraversie van een professional. Een mens kan veranderen in zijn gedrag. Dit duurt echter jaren en dat gaat voor veel aanpassingen zorgen. Dit is niet makkelijk. Onder druk of spanning zal een mens altijd naar zijn voorkeursstijl terugkeren.

IT-professionals met de gewenste mix aan gedragskenmerken en drijfveren zijn met name te vinden binnen de consultancy. Zij zijn gewend aan de dynamiek. Ze zijn echter ook gewend aan een hoger salarisniveau.

Het vinden van de gewenste mix

Pitt-IT heeft jarenlange ervaring met het vinden en verbinden van de juiste kandidaten voor zorgorganisaties. Met onze ervaringen en specifieke werkwijze kunnen we de juiste persoon vinden tegen het gewenste salaris. Wij snappen als geen ander deze complexe opgave en ondersteunen en ontzorgen de IT-afdeling, of het nu gaat om tijdelijke of vaste invulling. Niet alleen kennis en ervaring zijn daarin belangrijk, maar zeker ook de persoonlijkheidskenmerken van het individu zijn daarbij van doorslaggevend belang.

Zorgbedrijven ontzorgen

Pitt-IT Professionals is een gespecialiseerde IT-dienstverlener actief in werving & selectie, detachering en executive search. Door middel van het flexibel invullen van capaciteitsvraagstukken binnen de IT wil Pitt-IT Professionals zorgbedrijven ontzorgen. Wij zijn specialist in het vinden en verbinden van de juiste kennis om jouw doelstelling(en) te realiseren.

Om deze belangrijke bijdrage aan de strategische doelen van organisaties te kunnen leveren is de IT-afdeling van essentieel belang. Naast een steeds complexere IT-omgeving zijn begrip voor de gebruiker en een duidelijke communicatie met de gebruiker essentieel. Wij zijn ervan overtuigd dat de combinatie van onze strategie en gedreven professionals het juiste fundament biedt richting de toekomst. Een goed voorbeeld hiervan is de inzet van onze Stretched Servicedesk. Met de Stretched Servicedesk brengen jouw servicedesk naar professionele hoogte zonder exorbitante hoge kosten, met maximale flexibiliteit en professionals uit de regio. 

Deze zorgbedrijven gingen je voor:

  • Radboud UMC
  • Elkerliek Ziekenhuis

Heb jij een IT uitdaging binnen jouw zorginstelling? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.