Pitt-IT werkwijze

Onze werkwijze

Hoe wij het verschil maken

Wij geloven dat onderscheidend vermogen behaald kan worden door eenvoudigere manieren van samenwerking en communicatie, in combinatie met het efficiënt vinden en delen van informatie. Dit betekent dat bedrijfsprocessen transparanter en effectiever moeten om het verschil te kunnen maken. Om hier vanuit IT een bijdrage aan te leveren, vereist dit een efficiëntere inzet en een volwassen infrastructuur van de IT-afdeling.

We zien een groei in complexe IT-omgevingen en samenhangende behoefte naar geschikte IT-professionals. Deze IT-professional moet van steeds meer markten thuis zijn. Niet alleen technische kennis en ervaring zijn belangrijk, maar ook empathisch vermogen, communicatieve vaardigheden en servicegerichtheid spelen een steeds belangrijkere rol. Persoonlijkheidskenmerken van het individu zijn daarom van doorslaggevend belang voor succes. 

Inventarisatie IT-behoefte

Wij starten met het volledig in kaart brengen van je IT-afdeling, met als doel een optimale invulling te kunnen leveren voor de capaciteitsvraag. Samen zorgen we ervoor dat het beste uit de bedrijfsvoering wordt gehaald, door de inzet van de juiste professionals met de juiste instelling. 

Persoonlijke aanpak

Wij geloven dat mensen het verschil maken. Dit start met het begrijpen en inzichtelijk maken van menselijk gedrag. We zijn ervan overtuigd dat je het best functioneert en een grote mate van betrokkenheid toont als je werk doet dat past bij je drijfveren, talenten en competenties. Hoe we dit doen, lees je hieronder.

D.I.S.C Methode

We pretenderen het niet alleen; we maken onze persoonlijke aanpak ook waar. Pitt-professionals krijgen een individuele analyse door middel van de D.I.S.C-methode. Het helpt zelfinzicht te verkrijgen; sterke- en zwakke punten te ontdekken en uitdagingen te signaleren. 

Je persoonlijke landkaart met MapsTell

Met de D.I.S.C. methode gaan we nog een stapje verder met een ‘personal map’ van MapsTell. Hiermee zetten we je letterlijk op de kaart; een landkaart van je eigen gedrag. De route stippel je uit aan de hand van jouw gedragsstijl, manier van communiceren, sterke en zwakke punten en hoe anderen jou zien en ervaren. Zo kun je andere wegen inslaan, nieuwe perspectieven ontdekken en je horizon verleggen of verbreden.

Talent Motivatie Analyse (TMA)

Op objectieve wijze brengen we een persoonlijkheidsprofiel in kaart. Je krijgt inzicht in je talenten, toegevoegde waarden, ontwikkelingsmogelijkheden en wat de ideale werkomgeving is voor jou. Met deze analyse kijken we dus niet alleen naar je gedrag, maar gaan we een laag dieper.

Wij begrijpen als geen ander dat de ene IT’er, de andere niet is. Een techneut is bijvoorbeeld niet automatisch geschikt als customer service medewerker, of andersom. Maar iedere professional komt verder met zelfinzicht. Het helpt de IT-professional met een op maat gemaakt ontwikkelingsplan en ons om de juiste match te kunnen maken. Door middel van het inzetten van een passende kandidaat met de juiste kennis en kunde - met de juiste persoonlijkheidskenmerken - helpen we opdrachtgevers naar een hoger (IT) niveau te tillen. Het blijft tenslotte mensenwerk.