Persoonlijke landkaart met MapsTell

Persoonlijke landkaart met DISC/Mapstell

Technische vaardigheden van professionals zijn belangrijk voor het goed functioneren binnen een bedrijf of project. Daarnaast zijn de manier van communiceren, het gedrag en de inzet bepalend voor een duurzame inzetbaarheid.

Omdat mensen nu eenmaal van elkaar verschillen, zijn ze niet zomaar overal inzetbaar. De een is direct en enthousiast, terwijl de ander juist afwachtend is. Waar sommigen nauwkeurig te werk gaan, pakken anderen de zaken wat rommeliger aan. Iedereen werkt op zijn eigen manier. De cultuur en doelstellingen van een organisatie bepalen welke IT-kandidaten nodig zijn. Welke drijfveren en gedragsstijlen zijn essentieel voor een job?

"Zelfkennis helpt je verder. Het laat je ervaren hoe effectief het kan zijn je gedragsstijl toe te passen of juist aan te passen."

Meer over Disc

Waarom hebben sommige mensen weerstand tegen veranderingen, terwijl anderen het juist opzoeken? Waarom nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of waarom zijn sommige mensen zo flexibel en hechten anderen aan procedures?

De DISC persoonlijkheidsanalyse meet diverse aspecten van het menselijk gedrag in 24 vragen. Het geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

DISC staat voor de basisgedragsstijlen Doelgericht, Invloedrijk, Stabiel en Consciëntieus. Ook wel bekend om de kleuren die aan deze stijlen zijn gekoppeld: rood, geel, groen en blauw.

DISC is ruim 90 jaar geleden ontwikkeld door psycholoog en professor dr. William Marston. De persoonlijkheidsanalyse is inmiddels door meer dan 60 miljoen mensen wereldwijd gedaan.