Talentontwikkeling

Talentontwikkeling volgens Pitt-IT

Wie ben je? Wat kun je? Waar wordt je enthousiast van? Wij willen je graag persoonlijk leren kennen. Hoe meer we weten, hoe beter we je kunnen helpen. Middels een op maat gemaakt ontwikkelingsplan (op basis van jouw drijfveren, talenten en competenties) bepalen we samen welke route je wilt bewandelen binnen Pitt-IT en welke specialisaties je interessant vindt. Deze inzichten komen voort uit de volgende 3 analyses:

  • Talent Motivation Analyse
  • Persoonlijke landkaart met Mapstell
  • Inzichten via Mytalentboard

Persoonlijke aanpak

Wij geloven dat mensen het verschil maken. Dit start met het begrijpen en inzichtelijk maken van menselijk gedrag. We zijn ervan overtuigd dat je het best functioneert en een grote mate van betrokkenheid toont als je werk doet dat past bij je drijfveren, talenten en competenties. Daarbij realiseren we ons terdege dat niet alle werkzaamheden altijd even leuk zijn. Er zijn gewoon taken die je minder goed aanspreken of waar je minder zin in hebt. Maar over het algemeen vinden wij het ontzettend belangrijk dat mensen doen waar ze energie van krijgen. In een persoonlijk gesprek bepalen we samen waar je ambities liggen en welke uitdaging daarbij aansluit. Dat doen we aan de hand van jouw wensen en eisen en een uitgebreide persoonlijkheidstest. 

Talent Motivation Analyse (TMA)

Op objectieve wijze brengen we een persoonlijkheidsprofiel in kaart. Je krijgt inzicht in je talenten, toegevoegde waarden, ontwikkelingsmogelijkheden en wat de ideale werkomgeving is voor jou. Met deze analyse kijken we dus niet alleen naar je gedrag, maar gaan we een laag dieper.
Wij begrijpen als geen ander dat de ene IT’er, de andere niet is. Een techneut is bijvoorbeeld niet automatisch geschikt als customer service medewerker, of andersom. Maar iedere professional komt verder met zelfinzicht. Het helpt de IT-professional met een op maat gemaakt ontwikkelingsplan en ons om de juiste match te kunnen maken. Door middel van het inzetten van een passende kandidaat met de juiste kennis en kunde - met de juiste persoonlijkheidskenmerken - helpen we opdrachtgevers naar een hoger (IT) niveau te tillen. Het blijft tenslotte mensenwerk.

Uitkomst analyse

Na het maken van de analyse krijg je een filmpje te zien waarin uitgelegd wordt hoe jouw gedrag eruit ziet en hoe jij communiceert en samenwerkt met anderen.

Om hier dieper op in te zoomen en écht inzicht te krijgen in hoe je bent, wat je uitdagingen zijn, hoe anderen jou zien en hoe jij deze informatie kunt gebruiken om nog beter te communiceren en samen te werken op alle gebieden in je leven, kun je tegen betaling een PersonalMap ontvangen. Dit is een diepgaande analyse over je drijfveren en talenten. Hiervoor maken we gebruik van de TMA-Methode (Talent Management Analyse)

Voor meer informatie en de kosten kun je contact met ons opnemen via (0)492 784189 of info@pitt-it.nl. Pitt IT Professionals is geaccrediteerd MapsTell guide, wij vertellen je dan ook graag meer over de voordelen om op deze manier inzicht te krijgen in jouw gedrag.

Je persoonlijke landkaart met Mapstell op basis van de DISC methode

Niet alleen technische vaardigheden van professionals zijn belangrijk in het goed functioneren binnen een bedrijf of project. Ook de manier van communiceren, het gedrag en de inzet zijn bepalend voor de duurzame inzetbaarheid. Mensen verschillen van elkaar. De een is direct en enthousiast terwijl de ander juist afwachtend is. Waar sommigen nauwkeurig te werk gaan, pakken anderen de zaken wat rommeliger aan. Iedereen werkt op zijn eigen manier.

Aan de hand van de cultuur en doelstellingen van het bedrijf maken wij een voorselectie van kandidaten. Voor een zorgklant selecteren wij zo op drijfveren als maatschappelijk nut en specialisatie in plaats van een financieel motief en prestige.

Daarnaast selecteren wij op gedrag dat past bij een type rol. Personen in een regierol hebben veel contact met andere afdelingen en leveranciers. Zij weten mensen te overtuigen en zijn effectief in hun communicatie. In hun gedrag hebben ze alle kleuren van een DISC profiel in zich maar ze zijn meer extravert dan bijvoorbeeld een beheerder.

Wij geloven in de kracht van visuele informatie die makkelijk deelbaar is. Om deze reden gebruiken wij MapsTell. Op basis van de DISC methode is de Wereld van Verschil gecreëerd. Deze wereld bestaat uit de zestien PersonalMaps die alle zestien een andere gedragsstijl tonen. Met dit visuele middel krijg je op een toegankelijke en leuke manier inzicht in je eigen gedrag. Het begin van zelfkennis.

Pitt-IT zet hiermee individuen en groepen letterlijk op de kaart. Zelfkennis helpt je verder. Het laat je ervaren hoe effectief het kan zijn je gedragsstijl toe te passen of juist aan te passen. Leer jezelf beter kennen op een leuke, visuele manier. In plaats van lange rapporten met lastig te interpreteren grafieken richten we ons op toegankelijke en interactieve producten die voor iedereen begrijpelijk en beschikbaar zijn.

Inzichten via Mytalentboard

Ontdekken, Inzetten, Ontwikkelen Iedere medewerker in onze organisatie maakt een uitgebreide test vanuit competenties. Via Mytalentboard ontstaat er een overzicht in je voorkeurstijl, welke skills je energie opleveren en wat je drijfveren zijn. De cumulatieve testresultaten tonen ook welke talenten nog ontbreken in een organisatie.

 

Mytalentboard

De combinatie van gedrag, talent en drijfveren geeft ons de basis om iemand in een rol te zetten waar hij/zij zich als een vis in het water kan voelen.

Ontdekken, Inzetten, Ontwikkelen
Onze werkwijze geeft inzicht in relevante en zinvolle ontwikkelmogelijkheden en helpt bij het samenstellen van het meest optimale team.

Ontdekken, Inzetten, Ontwikkelen
Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling. Pitt-IT faciliteert daarin en biedt een handvat om gericht te groeien. Daarnaast kan de medewerkers ambities sturen op de rollen die in de toekomt het beste bij hem/haar passen. Deze zijn zichtbaar in de omgeving. Pitt geeft medewerkers zelf de regie over hun ontwikkeling.

Feedback en ontwikkeling
Binnen Pitt-IT sturen wij op de ontwikkeling van de voor gedefinieerde competenties binnen de rol. De medewerker vraagt periodiek aandacht voor zijn eigen ontwikkeling en kan dat eenvoudig doe met de feedback knop. Op deze wijze kan je bij je collega’s en externe hun bevinding opvragen over de samenwerking.  In onze persoonlijke gesprekken zien we de voortgang en eventuele aandachtsgebieden op een visuele wijze en biedt ons het juiste Compass om sturing te geven en geeft een medewerker een goed beeld over zijn presteren.

Onze werkwijze bij relatie
Onze werkwijze binnen ontdekken, inzetten en ontwikkelen is tevens in te zetten voor interne en externe medewerkers (ZZP). Door drukte vergeet wel eens aandacht aan elkaar te geven. Het bieden van een toegankelijke portal kan bijdrage bieden aan ontwikkeling en aandacht voor elkaars presteren.

Daarnaast biedt deze werkwijze een handvat om de gewenste competentie te ontwikkelen vanuit de online leeromgeving.