7 tips om ALLE recruiters te laten weten dat je op

7 tips om ALLE recruiters te laten weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging

In een eerdere blog werd uitgelegd hoe je middels een tool van LinkedIn aan recruiters kunt laten weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging. Deze optie is alleen te zien voor recruiters die werken met een LinkedIn recruiter pakket. Dit pakket is vrij kostbaar waardoor niet alle bureaus hiermee werken.

Met de informatie uit deze blog leer je hoe je op subtiele wijze ervoor kunt zorgen dat ALLE recruiters weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging.

 1. Zet je telefoonnummer en/of e-mailadres in je samenvatting:
  LinkedIn heeft de optie om je contactgegevens toe te voegen aan je profiel, echter zijn deze alleen te zien voor 1e lijns-connecties. Om ervoor te zorgen dat zij op een makkelijke manier contact met je op kunnen nemen is het aan te raden om je contactgegevens te verwerken in je samenvatting.
 2. Voeg een professionele foto toe aan je LinkedIn profiel:
  Met betrekking tot het wel of niet toevoegen van een foto aan een cv, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Ook daarop zeggen wij, DOEN! Maar het is een must om een foto toe te voegen aan je LinkedIn profiel om aan te tonen dat je serieus en professioneel bent. LinkedIn draait om op een professionele manier netwerken. Je verschijnt toch ook niet op een netwerkborrel met een zak over je hoofd? Laat met trots zie wie je bent!
 3. Zorg voor een uitgebreide beschrijving van je werkervaring:
  Recruiters kijken naar je werkervaring, naar de bedrijven waar je gewerkt hebt, hoe lang je daar in dienst bent geweest en wat je taken waren tijdens die functie. Zorg daarom voor een volledige beschrijving van jouw werkervaring. Beschrijf taken en verantwoordelijkheden. Met welke systemen, softwarepakketten, netwerken of programmeertalen heb jij gewerkt tijdens die functie? Wat hebben jullie als team bereikt en wat was jouw rol hierin?
 4. Zorg voor een aansprekende samenvatting:
  Naast je kennis en kunde willen recruiters erachter komen wie jij bent. Een pakkende samenvatting is een goede manier om te beschrijven wie je bent, waar je enthousiast van wordt en wat je ambities zijn. Heb jij een carrière-switch gemaakt of wil je deze graag maken? Beschrijf dan waarom. Zie het als een profielschets waardoor mensen graag nader kennis met je maken. Bovendien krijgen recruiters door het lezen van de samenvatting al een beter beeld van of jij past bij het bedrijf waar ze voor zoeken. Zoals je wellicht al weet, vinden wij het zeker zo belangrijk om ervoor te zorgen dat een kandidaat naast zijn/haar kennis en kunde, qua persoon ook echt past binnen de organisatie. Je brengt immers een groot deel van je tijd door bij de organisatie waar je voor werkt, dan is het wel zo prettig om je er op je plek te voelen.
 5. Optimaliseer je kopregel, samenvatting en ervaringen met keywords:
  In de zoektocht naar een passende kandidaat worden zoekwoorden (keywords) gebruikt. Deze zoekwoorden maken het makkelijker om tot een geschikt profiel te komen. Wil jij ervoor zorgen dat jouw profiel makkelijk gevonden wordt? Zorg er dan voor dat je zoekwoorden in je profiel gebruikt waarop je gevonden wilt worden. Bezit jij bepaalde skills die je in wilt zetten in je toekomstige functie, verwerk deze dan. Ben jij bezig met het behalen van bepaalde certificeringen die van belang kunnen zijn? Beschrijf dit.
 6. Laat zien dat je wil netwerken:
  De laatste tijd vallen sommigen over het hebben van veel connecties op LinkedIn. Het zou volgens hen aangeven dat je ‘klakkeloos’ mensen connecteert zonder dat het direct iets oplevert. Doe uiteraard waar jij je prettig bij voelt, maar het hebben van een groter netwerk/meer connecties toont ook aan dat je hiervoor open staat en jouw netwerk ter beschikking stelt om bijdragen te leveren en mensen met elkaar in contact te brengen. Hier kunnen mooie relaties/opdrachten/ideeën uit voortvloeien. Kortom, het toont aan dat je makkelijk benaderbaar bent.
 7. Maak je profiel overzichtelijk en makkelijk te lezen:
  Hetzelfde geldt voor het maken van een cv, houd het overzichtelijk. Maak gebruik van witregels, dit oogt rustiger zodat men de informatie makkelijker op kan nemen. Gebruik bulletpoints waar nodig en ben kort en krachtig. Kom tot de kern. Hoe makkelijker het is om je profiel te lezen, te zien wat je bereikt hebt en wat de raakvlakken zijn met de functie waar zij naar zoeken, des te sneller zal een recruiter contact met je opnemen om een nieuwe uitdaging aan je voor te leggen.

Neem even de tijd om hier rustig voor te zitten. Het is wellicht even iets meer werk maar het zal zeker zijn vruchten afwerpen!

 

Heb jij nog vragen naar aanleiding van bovenstaande of wil je graag dat een recruiter meekijkt naar jouw profiel? Stuur me gerust een mailtje via m.smulders@pitt-it.nl

Maxime Smulders
Recruiter Pitt IT Professionals