Klant aan het woord: ‘Bij ons is de klant Koning

Klant aan het woord: ‘Bij ons is de klant Koning’, letterlijk!

Paleis Het Loo wordt hét museum van de toekomst! Zij zochten een IT’er met de juiste persoonlijkheid die gaat meewerken aan die realisatie. Je leest het goed: ‘zochten’. Met gepaste trots kunnen we mededelen dat wij de juiste persoon gevonden hebben.

Het museum bevindt zich in een bijzondere periode: het paleis wordt vernieuwd, verbouwd en verbeterd. De hele infrastructuur wordt onder handen genomen en heeft consequenties voor de IT. Het wordt een innovatief museum waarbij alles draait om de bezoeker. We moeten jullie nog een tijdje in spanning houden over hoe er ingespeeld gaat worden op de beleving van de bezoeker, maar we kunnen aangeven dat de plannen groots zijn!

Om dit te kunnen verwezenlijken, is de gehele IT-infrastructuur enorm belangrijk. Alles moet met elkaar kunnen communiceren en daarvoor heeft Paleis Het Loo een slimme, vindingrijke en creatieve technische collega nodig.

Na een lange zoektocht, toch hulp ingeschakeld

Het vinden van de juiste persoon die zowel van meerwaarde is binnen de IT, maar qua persoonlijkheid ook echt past binnen het team, bleek lastiger dan gedacht. Pien Harms, zakelijk adjunct-directeur bij Paleis Het Loo heeft na een lange zoektocht Pitt-IT erbij geroepen om te helpen bij het vinden van de juiste IT-professional. Ze geeft aan dat het lastig is om de juiste mensen te bereiken, laat staan  dat zij dan ook nog eens de juiste kennis hebben én passen binnen de organisatie. Hiervoor was ze op zoek naar een partij die bij hen past; vlot, dynamisch en absoluut geen ‘grijze pakken-cultuur’.

Waarom heeft Paleis Het Loo voor Pitt-IT gekozen?

Na een aantal bureaus online te hebben bezocht was het onze website die haar aansprak en met name de combinatie van onze persoonlijke aanpak met de specialistische kennis op het gebied van IT. Het gaf haar een goed gevoel dat er tijdens een kort, enthousiast telefoongesprek meteen een afspraak ingepland werd om persoonlijk kennis te maken.  Dit gevoel werd tijdens het gesprek alleen maar versterkt. Het sprak haar aan dat er niet alleen gekeken werd naar de gevraagde technische expertise, maar ook naar het team waarbinnen de kandidaat komt te werken. Hierdoor wist ze dat haar vraag echt begrepen werd en hun aanvraag in goede handen was.

Heeft Pitt-IT Paleis Het Loo kunnen ontzorgen?

Paleis Het Loo is een gedreven organisatie waar écht hard gewerkt moet worden. Het werven van nieuwe collega’s vinden zij erg leuk om te doen, maar voor lastige functies zoals IT’ers heb je volgens Pien toch een gespecialiseerd bureau nodig met het juiste netwerk. “Wij hebben hoge verwachtingen van een extern bureau. Dit gaat verder dan een referentiecheck. We verwachten dat zij kandidaten die voorgesteld worden door en door kennen. Dat er een goed beeld gevormd wordt van de technische kennis en expertise. Maar dat zij daarnaast ook weten wat de drijfveren en ambities zijn en ervan overtuigd zijn dat de professional echt past. Niet alleen op de functie maar ook binnen de organisatie.”

“Dat aspect heeft Pitt-IT goed begrepen. Na een voorselectie van de kandidaten zijn zij naar Apeldoorn gereden om daar de gesprekken met de professionals te voeren. De kracht zat hem in een goede samenwerking met korte lijnen en flexibiliteit van beide kanten. Ook wanneer er gebeld werd op tijden die niet uitkwamen gaf het team van Pitt-IT niet op en bleef bellen om de juiste antwoorden te krijgen. Uiteindelijk zijn er drie kandidaten voorgesteld waarvan Tristan zijn handtekening heeft mogen zetten en daar zijn wij dan ook erg blij mee!”

Wat is Paleis Het Loo het meest bijgebleven?

“Er werken bij Pitt-IT enorm gedreven professionals. Zij komen langs om de sfeer te proeven, zodat zij weten binnen wat voor organisatie de kandidaten terecht komen. Met enthousiasme weten zij de cultuur goed over te brengen op de kandidaat.

Daarnaast weten zij een goede inschatting te maken van de vakbekwaamheid en het gedrag van de IT-professional. Ook de actieve houding en flexibiliteit om de vaart erin te houden is goed bijgebleven. Al met al een mooi traject met een succesvol resultaat waar Paleis Het Loo erg blij mee is!”

Zou je Pitt-IT aanbevelen en waarom?

“Ik zou Pitt-IT van harte aanbevelen, al hoop ik voorlopig niet op zoek te hoeven, maar dat ligt aan Tristan. De samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren, eigenlijk precies wat ik ervan hoopte.”, aldus Pien. “Juist het persoonlijke van Pitt IT, dat mensen aan je bindt en dat je het voor elkaar krijgt dat ze voor jou iets willen doen.”