Maak jij voldoende gebruik van jouw netwerk?

Maak jij voldoende gebruik van jouw netwerk?

Het hebben van een goed netwerk kan erg nuttig zijn, zo kun je gebruik maken van elkaars kennis en kunde, ideeën uitwisselen en gebruik maken van elkaars netwerk. Dit klinkt allemaal heel logisch en voor de hand liggend maar benut jij jouw netwerk optimaal?

Zeker in het zakenleven is het handig om binnen je netwerk te vragen of iemand bekend is met een bepaalde organisatie, klant of sollicitant. Zo kun je ervaringen delen. Kan iemand je voorstellen aan zijn of haar relatie/connectie. Het werkt altijd goed om op die manier al een link met elkaar te hebben.

In het kader van 'pratice what you preach' proberen wij ons netwerk natuurlijk ook goed te onderhouden en benutten. Pitt IT Professionals is lid van ondernemersvereniging VIER, de netwerkclub en klankbord voor ondernemend Laarbeek. Afgelopen woensdagavond werd op uitnodiging van ons, de barbecue-bijeenkomst van ondernemersverenigingen VIER en LIMO bij ons op kantoor gehouden. De opkomst was enorm goed, zo’n 150 personen! Kasteel Croy is dan ook wel een geweldige locatie voor een gelegenheid als deze. (Boffen wij even dat wij iedere dag op deze unieke locatie mogen werken.)


Stuk voor stuk hele gedreven en gepassioneerde ondernemers met elk hun eigen expertisegebied. Nu kun je denken: wat heb ik aan iemand in mijn netwerk die een compleet ander vak uitoefent? Maar je zult versteld staan hoe je verrast wordt door een andere kijk op, in dit geval, ondernemen. Je verrijkt hiermee je creativiteit.

Offline en online gaan hand in hand. Heb jij iemand ontmoet op een feestje, bijeenkomst of ben je tegen gekomen tijdens je werk, voeg diegene toe op LinkedIn. Beveel hem/haar aan wanneer er een relevante bijdrage voorbijkomt.

Ook andersom kan erg nuttig zijn, denk jij iets te kunnen betekenen voor iemand die je op LinkedIn tegen komt? Stuur hem/haar een connectieverzoek. BELANGRIJK: laat in het bericht weten waarom je denkt iets voor elkaar te kunnen betekenen en geef aan dat je bijvoorbeeld graag een keer een kop koffie wil gaan drinken om nader kennis te maken.


Heb jij naar aanleiding van bovenstaande blog vragen? Neem dan even contact met mij op via m.smulders@pitt-it.nl

Maxime Smulders
Recruiter Pitt IT Professionals