Nederland in top 3 van Europese cloudgebruikers

Nederland in top 3 van Europese cloudgebruikers

Bijna de helft van de Nederlanders (16 tot 75 jaar) gebruikt clouddiensten. Daarmee behoort Nederland tot de top drie van Europese cloudgebruikers.

Dat blijkt uit het onderzoek ICT gebruik van huishoudens en personen 2017 van het CBS.

Zo'n 46 procent van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder zegt gebruik te maken van cloudservers, tegenover 31 procent in 2014. Dit gebeurt veelal gratis. Minder dan een op de vijf zegt te betalen voor clouddiensten.

De cloud wordt door 90 procent gebruikt om foto’s op te slaan. Zes op de tien zegt ook tekst, spreadsheets en presentaties te bewaren. Slechts 20 tot 30 procent van de cloudgebruikers beweert in de afgelopen drie maanden wel eens muziek, video’s, films, e-books of e-magazines te hebben opgeslagen.

Vooral jongeren maken gebruik van de cloud, dat percentage is drie keer zo groot als het percentage ouderen. Onder hoogopgeleiden is het percentage gebruikers twee keer groter dan het percentage laagopgeleiden.

Europese top
Nederland behoort samen met Zweden en het Verenigd Koninkrijk tot de Europese top drie van cloudgebruikers, stelt het CBS.

In 2016 zei nog 43 procent van de Nederlanders tussen de 16 en 75 jaar in de afgelopen drie maanden de cloud te hebben gebruikt. In onder meer Duitsland, Frankrijk en Italië ligt het gebruik meer dan de helft lager, met percentages rond de 20 procent.

 

Bron: nu.nl