Passief op zoek naar een nieuwe baan?

Passief op zoek naar een nieuwe baan?

Dan wil je natuurlijk niet dat je leidinggevende erachter komt! In dit blogbericht lees je hoe je via LinkedIn aan kunt geven dat je open staat voor een nieuwe uitdaging zonder dat je manager (of iemand anders binnen de organisatie het kan zien).

Als je een baan hebt en je jezelf rustig wil oriënteren op mogelijke vervolgstappen in jouw carrière, dan wil je dat natuurlijk op subtiele wijze doen. Logisch dat je niet wil dat je leidinggevende of manager erachter komt. LinkedIn heeft een hele handige tool hiervoor ontworpen, die steeds meer mensen ontdekken, maar nog lang niet bij iedereen bekend is.

Je kunt namelijk aan recruiters laten weten dat open staat voor een nieuwe uitdaging zonder dat iemand binnen je huidige organisatie het kan zien. Dit kun je op 2 verschillende manieren doen:

Manier 1:
Klik op het tabje ‘vacatures’ bovenin de tabbladen. Wanneer deze geopend is zie je vrij bovenaan de optie: ‘carrière-interesses bijwerken’. Als je daarop klikt zie je meteen dat je deze optie aan kunt zetten.Manier 2:

Klik op jouw profielfoto bovenin de balk. Ga naar ‘instellingen en privacy’ onder account. Vervolgens klik je op het middelste tabje ‘privacy’ en scrol je naar beneden naar ‘werk zoeken’. Hier zie je de volgende opties:


In de tweede optie kun je je voorkeur wijzigen. Door ‘ja’ aan te geven laat je recuiters weten dat je beschikbaar bent voor carrièrekansen. Laat die nieuwe uitdagingen maar komen!

NOTE: Deze optie is alleen te zien voor recruiters die werken met een LinkedIn recruiter pakket. Dit pakket is vrij kostbaar waardoor niet alle bureaus hiermee werken.

Hoe kun jij je profiel optimaliseren zodat je aan alle recruiters laat zien dat je open staat voor nieuwe carrièrekansen? Dat vertel ik graag in een volgende blog.


Heb jij naar aanleiding van bovenstaande blog vragen? Neem dan even contact met mij op via m.smulders@pitt-it.nl

Maxime Smulders
Recruiter Pitt IT Professionals