Business Intelligence Specialist

it vacature

Business Intelligence Specialist

Vacature succesvol ingevuld!!

Locatie: Schijndel, Noord-Brabant
Datum: 13-11-2018

Functienaam
Voor een van onze opdrachtgevers in Schijndel zijn wij op zoek naar een enthousiaste Business Intelligence Specialist.

Bedrijf
Met een geschiedenis vanaf 1870 is onze opdrachtgever gevormd tot een solide onderneming. De ruim 1000 medewerkers zien zichzelf nog altijd als familiebedrijf en doen er ook alles aan om dat te blijven. Door het samenvoegen van kennis, specialisme en ondernemerschap heeft onze opdrachtgever door de eeuwen heen een compleet assortiment ontwikkeld die naar meer dan 50 landen wordt geëxporteerd.

Functie
Je bent verantwoordelijk voor de invulling van de informatievoorziening binnen het Business Intelligence landschap. Zowel voor de technische backbone als voor de user facing activiteiten, daarnaast rapporteer je aan de Group IT Manager.

Daarnaast:
Voel je je comfortabel om te discussiëren met de mensen in de bedrijfsvoering. Dit doe je om te snappen welk probleem ze daadwerkelijk aan het oplossen zijn en welke informatievoorziening daarbij hoort. Je bent in staat deze informatie-eisen te vertalen naar een technische realisatie. Dit kan zijn zowel op de ETL laag, als op Business Intelligence niveau. Hierbij kun je denken aan het creëren van een SQL-code om het warehouse met nieuwe informatie te voorzien, of aan het aanpassen van de meta-data laag binnen MicroStrategy. Rapporten en dashboards ontwerpen en ontwikkelen valt allemaal onder de taakomschrijving en dit pak je op vanuit de gedachtegang van de gebruiker. Je stemt ideeën en oplossingen af met directe collega’s in het ICT-team en je bent in staat om nieuwe functionaliteiten voor een groep helder uit te leggen. Naast zeer gefocust te zijn op executie en leveren, ben je in staat een stap terug te doen en te experimenteren met nieuwe ideeën en tools.

Kennis en vaardigheden:

 • Minimaal HBO denk- en werkniveau, bij voorkeur via een opleiding in de richting van Business Intelligence, Data Analysis of Bedrijfskunde Informatica;
 • Minimaal 4 jaar werkervaring in een Business Intelligence vakgebied;
 • Je bent in staat helder en eenvoudig complexe materie over te brengen op het niveau van de eindgebruiker;
 • Je beheerst de Nederlandse als de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt ervaring met het schrijven van SQL, bent conceptueel sterk en bekend met de concepten achter een Datawarehouse;
 • Ervaring met een BI-tool is een must, met MicroStrategy een pré;
 • Je bent sterk in het ontwikkelen van concepten achter een ERP-applicatie;
 • Je hebt ervaring in het opzetten en gebruiken van KPI’s.

Aanbod:

 • Een uitdagende, diverse functie, waarbij je te maken krijgt met aspecten uit het hele bedrijf;
 • Je krijgt vrijheid om te leren en te experimenteren met nieuwe ideeën en technologieën;
 • Een inspirerende werkomgeving met goede arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast?
Solliciteer dan direct via onderstaande button en we nemen snel contact met je op. Geen cv bij de hand? Geen probleem, solliciteer eenvoudig met jouw LinkedIn profiel. Heb jij nog vragen? Neem vrijblijvend contact op met de contactpersoon voor deze functie.

Contact:
Maurice Kerssemakers
06-55252959
M.kerssemakers@pitt-it.nl

Contactpersoon voor deze functie
Maurice Kerssemakers
0655252959
m.kerssemakers@pitt-it.nl