Blog

Blog

De architecten bijeenkomst van het zuiden

Graag nodigen we je uit voor De Architecten bijeenkomst van het zuiden. Een kennissessie voor en door architecten.  Deze zal plaatsvinden op donderdag 17 september van 18:00 - 22:00...

Lees meer
Wat kun jij als ICT'er doen in de strijd tegen het coronavirus?

Wat kun jij als ICT'er (nog meer) doen in de strijd tegen het coronavirus? Doneer je (ongebruikte) computerkracht aan onderzoekers van het Foldingathome project en help hen een oplossing te..

Lees meer
7 tips om ALLE recruiters te laten weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging

In een eerdere blog werd uitgelegd hoe je middels een tool van LinkedIn aan recruiters kunt laten weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging. Deze optie is alleen te zien voor recrui..

Lees meer
Klant aan het woord: ‘Bij ons is de klant Koning’, letterlijk!

Paleis Het Loo wordt hét museum van de toekomst! Zij zochten een IT’er met de juiste persoonlijkheid die gaat meewerken aan die realisatie. Je leest het goed: ‘zochten’. Met gepaste t..

Lees meer
Verplichte AOV voor zzp’ers

AOV, door het pensioenakkoord momenteel een veel besproken en beschreven onderwerp. Na bijna 10 jaar onderhandelen lijkt het er nu toch echt van te komen. Geen verplicht pensioen, maar we..

Lees meer
Welke ICT vaardigheden heb je nodig in 2019?

Het einde van 2018 nadert, graag nemen we dan ook alvast een kijkje in wat we kunnen verwachten aan de vraag- en aanbodzijde binnen de ICT-sector in 2019. Nog nooit waren er zoveel banen..

Lees meer
De essentie van computerveiligheid deel 2

Gastblogger Robin Smolders, Cyber Security Engineer, nam ons in deel 1 al mee in de wereld van computerveiligheid. Hierin gaf hij al aan waar een goed wachtwoord aan moet voldoen. Daarnaast..

Lees meer
De essentie van computerveiligheid deel 1

Cyberaanvallen zijn steeds vaker in het nieuws. Vorig jaar schreef Robin Smolders, Cyber Security Engineer, al een vakinhoudelijke gastblog over computerveiligheid. Computerveiligheid is..

Lees meer
6 tips om te werken aan jouw werkgeluk

Maandag is de ‘International week of Happiness at Work’ begonnen. Gisteren beschreven we waarom deze week zo belangrijk is en wat het precies inhoudt. Nog even in het kort: ‘Internatio..

Lees meer
International Week of Happiness at Work

Is dat echt nodig? ‘International Week of Happiness at Work’, een hele mond vol voor iets wat vanzelfsprekend zou moeten zijn. Toch blijkt 27% van de werkende mensen één of meerdere..

Lees meer
Nieuwe collega!

Pitt IT Professionals verwelkomt nieuwe collega’s door de aanhoudende vraag naar gespecialiseerde IT-professionals. Frederique van Betten is nog maar net afgestudeerd maar kon niet wac..

Lees meer
Bedankt!

Vandaag nemen we helaas afscheid van Twan Rooijackers (voor ons beter bekend als Twanneke). Bijna een jaar lang heeft hij ons team versterkt als applicatieontwikkelaar. We hebben hem zien..

Lees meer
Black Belt in Internet Recruitment

"Booyakasha" of "Aaaahya".. zo klinken de kreten van Ninja's en dit horen we nu dus ook op het kantoor van Pitt IT Professionals bij het vinden van een topkandidaat. Linda en Maxime hebb..

Lees meer
Teambuilding IT-team

Terugkijkend op een geslaagde eerste MapsTellsessie met het IT-team van onze opdrachtgever Kuijpers Installaties gisteren!   MapsTell Guides René Voortwist en Twan Swinkels hebben het..

Lees meer
De toekomst van recruitment

Dinsdag woonde ik het Primatch Recruitment event – een blik op de toekomst – bij. Tijdens dit evenement hebben verschillende sprekers ons meegenomen in hun visie op recruitment en dan me..

Lees meer
Succesvolle MapsTell sessie!

Afgelopen vrijdag hebben we bij ons op kantoor een succesvolle MapsTell sessie gehad onder leiding van René Voortwist. De sessie “Ken jezelf, boost je team” stond in teken van het verho..

Lees meer
Nieuwe collega!

Pitt IT Professionals verwelkomt nieuwe collega’s door de aanhoudende vraag naar gespecialiseerde IT-professionals. Linda van Duuren is onze kersverse collega, zij zal ons team komen v..

Lees meer
Nederland in top 3 van Europese cloudgebruikers

Bijna de helft van de Nederlanders (16 tot 75 jaar) gebruikt clouddiensten. Daarmee behoort Nederland tot de top drie van Europese cloudgebruikers. Dat blijkt uit het onderzoek ICT g..

Lees meer
Nieuwe collega!

Pitt IT Professionals is weer een leuke nieuwe collega rijker! Tijd om jullie aan haar voor te stellen. Anne van Wanrooij komt ons team versterken als IT recruiter...

Lees meer
“Ken jezelf, boost je team”

Goede leiders zijn in staat om anderen te stimuleren en inspireren. Daarmee verhogen zij de motivatie, betrokkenheid, prestaties en productiviteit binnen organisaties. De traditionele ‘baa..

Lees meer
Passief op zoek naar een nieuwe baan?

Dan wil je natuurlijk niet dat je leidinggevende erachter komt! In dit blogbericht lees je hoe je via LinkedIn aan kunt geven dat je open staat voor een nieuwe uitdaging zonder dat je manag..

Lees meer
Maak jij voldoende gebruik van jouw netwerk?

Het hebben van een goed netwerk kan erg nuttig zijn, zo kun je gebruik maken van elkaars kennis en kunde, ideeën uitwisselen en gebruik maken van elkaars netwerk. Dit klinkt allemaal heel l..

Lees meer
Wet DBA opgeschort tot 1 juli 2018

De Rijksoverheid heeft onlangs een artikel gepubliceerd over de opschorting handhaving Wet DBA. De opschorting van de handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties..

Lees meer
10 tips voor het maken van een aantrekkelijk cv

Er zijn eindeloos veel tips te vinden voor het opstellen van een goed cv, vaak wordt gezegd dat een cv uit maximaal 2 A4tjes mag bestaan. Oké, het is prettig als je kort en bondig bent in j..

Lees meer
Het pitt team wenst Twan heel veel succes!

Onze sportieveling Twan Swinkels​ vertrekt aankomende zondag weer naar Frankrijk om te fietsen voor het goede doel Alpe d'HuZes. Wil jij hem succes wensen en een bijdrage leveren aan het g..

Lees meer
IT Professional; breng jezelf naar de top

Is het voor jou als IT’er ook zo herkenbaar dat je naast al je technische kennis ineens ook communicatief vaardig moet zijn? De IT’er van nu wordt geacht ook goed te kunnen communiceren...

Lees meer
pitt IT Geaccrediteerd Mapstell Guide

Zet jezelf samen met Pitt IT Professionals op de kaart Niet alleen je technische vaardigheden zijn belangrijk in het goed functioneren binnen een bedrijf of project. Ook de manier van com..

Lees meer
pitt IT Professionals verhuist naar Kasteel Croy in Aarle Rixtel

Pitt IT Professionals is sinds kort gevestigd in het 15e eeuwse kasteel in Aarle Rixtel onder de rook van Eindhoven. Waarom in de spits naar een stad toe rijden terwijl het ook anders kan. D..

Lees meer
Kamerbrief Wiebes wet DBA

18 pagina’s had staatsecretaris Wiebes er maar liefst voor nodig om antwoord te geven op vragen vanuit de Eerste Kamer rond de “Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties”. Uitgebrei..

Lees meer