Pitt it blog

Pitt it blog

Klant aan het woord: ‘Bij ons is de klant Koning’, letterlijk!
Klant aan het woord: ‘Bij ons is de klant Koning’, letterlijk! 16-01-2020

Paleis Het Loo wordt hét museum van de toekomst! Zij zochten een IT’er met de juiste persoonlijkheid die gaat meewerken aan die realisatie. Je leest het goed: ‘zochten’. Met gepaste t..

Verplichte AOV voor zzp’ers
Verplichte AOV voor zzp’ers 21-06-2019

AOV, door het pensioenakkoord momenteel een veel besproken en beschreven onderwerp. Na bijna 10 jaar onderhandelen lijkt het er nu toch echt van te komen. Geen verplicht pensioen, maar we..

Welke ICT vaardigheden heb je nodig in 2019?
Welke ICT vaardigheden heb je nodig in 2019? 06-12-2018

Het einde van 2018 nadert, graag nemen we dan ook alvast een kijkje in wat we kunnen verwachten aan de vraag- en aanbodzijde binnen de ICT-sector in 2019. Nog nooit waren er zoveel banen..

De essentie van computerveiligheid deel 2
De essentie van computerveiligheid deel 2 11-10-2018

Gastblogger Robin Smolders, Cyber Security Engineer, nam ons in deel 1 al mee in de wereld van computerveiligheid. Hierin gaf hij al aan waar een goed wachtwoord aan moet voldoen. Daarnaast..

De essentie van computerveiligheid deel 1
De essentie van computerveiligheid deel 1 04-10-2018

Cyberaanvallen zijn steeds vaker in het nieuws. Vorig jaar schreef Robin Smolders, Cyber Security Engineer, al een vakinhoudelijke gastblog over computerveiligheid. Computerveiligheid is..

6 tips om te werken aan jouw werkgeluk
6 tips om te werken aan jouw werkgeluk 26-09-2018

Maandag is de ‘International week of Happiness at Work’ begonnen. Gisteren beschreven we waarom deze week zo belangrijk is en wat het precies inhoudt. Nog even in het kort: ‘Internatio..

International Week of Happiness at Work
International Week of Happiness at Work 25-09-2018

Is dat echt nodig? ‘International Week of Happiness at Work’, een hele mond vol voor iets wat vanzelfsprekend zou moeten zijn. Toch blijkt 27% van de werkende mensen één of meerdere..

Nieuwe collega!
Nieuwe collega! 04-09-2018

Pitt IT Professionals verwelkomt nieuwe collega’s door de aanhoudende vraag naar gespecialiseerde IT-professionals. Frederique van Betten is nog maar net afgestudeerd maar kon niet wac..

Bedankt!
Bedankt! 23-07-2018

Vandaag nemen we helaas afscheid van Twan Rooijackers (voor ons beter bekend als Twanneke). Bijna een jaar lang heeft hij ons team versterkt als applicatieontwikkelaar. We hebben hem zien..

Black Belt in Internet Recruitment
Black Belt in Internet Recruitment 16-07-2018

"Booyakasha" of "Aaaahya".. zo klinken de kreten van Ninja's en dit horen we nu dus ook op het kantoor van Pitt IT Professionals bij het vinden van een topkandidaat. Linda en Maxime hebb..

Teambuilding IT-team
Teambuilding IT-team 06-07-2018

Terugkijkend op een geslaagde eerste MapsTellsessie met het IT-team van onze opdrachtgever Kuijpers Installaties gisteren!   MapsTell Guides René Voortwist en Twan Swinkels hebben het..

De toekomst van recruitment
De toekomst van recruitment 28-06-2018

Dinsdag woonde ik het Primatch Recruitment event – een blik op de toekomst – bij. Tijdens dit evenement hebben verschillende sprekers ons meegenomen in hun visie op recruitment en dan me..

Succesvolle MapsTell sessie!
Succesvolle MapsTell sessie! 26-02-2018

Afgelopen vrijdag hebben we bij ons op kantoor een succesvolle MapsTell sessie gehad onder leiding van René Voortwist. De sessie “Ken jezelf, boost je team” stond in teken van het verho..

Nieuwe collega!
Nieuwe collega! 24-01-2018

Pitt IT Professionals verwelkomt nieuwe collega’s door de aanhoudende vraag naar gespecialiseerde IT-professionals. Linda van Duuren is onze kersverse collega, zij zal ons team komen v..

Nederland in top 3 van Europese cloudgebruikers
Nederland in top 3 van Europese cloudgebruikers 10-11-2017

Bijna de helft van de Nederlanders (16 tot 75 jaar) gebruikt clouddiensten. Daarmee behoort Nederland tot de top drie van Europese cloudgebruikers. Dat blijkt uit het onderzoek ICT g..

Nieuwe collega!
Nieuwe collega! 20-10-2017

Pitt IT Professionals is weer een leuke nieuwe collega rijker! Tijd om jullie aan haar voor te stellen. Anne van Wanrooij komt ons team versterken als IT recruiter...

7 tips om ALLE recruiters te laten weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging
7 tips om ALLE recruiters te laten weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging 21-08-2017

In een eerdere blog werd uitgelegd hoe je middels een (nieuwe) tool van LinkedIn aan recruiters kunt laten weten dat je open staat voor een nieuwe uitdaging. Deze optie is alleen te zien voo..

Passief op zoek naar een nieuwe baan?
Passief op zoek naar een nieuwe baan? 04-08-2017

Dan wil je natuurlijk niet dat je leidinggevende erachter komt! In dit blogbericht lees je hoe je via LinkedIn aan kunt geven dat je open staat voor een nieuwe uitdaging zonder dat je manag..

Maak jij voldoende gebruik van jouw netwerk?
Maak jij voldoende gebruik van jouw netwerk? 14-07-2017

Het hebben van een goed netwerk kan erg nuttig zijn, zo kun je gebruik maken van elkaars kennis en kunde, ideeën uitwisselen en gebruik maken van elkaars netwerk. Dit klinkt allemaal heel l..

Wet DBA opgeschort tot 1 juli 2018
Wet DBA opgeschort tot 1 juli 2018 29-06-2017

De Rijksoverheid heeft onlangs een artikel gepubliceerd over de opschorting handhaving Wet DBA. De opschorting van de handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties..

10 tips voor het maken van een aantrekkelijk cv
10 tips voor het maken van een aantrekkelijk cv 29-05-2017

Er zijn eindeloos veel tips te vinden voor het opstellen van een goed cv, vaak wordt gezegd dat een cv uit maximaal 2 A4tjes mag bestaan. Oké, het is prettig als je kort en bondig bent in j..